Hjemmetræning med SOLHEIM – Kernen i stærke kvinders krop!
Januar, januar, januar…og nu står den endda på hjemmetræning
Lige nu står vi med kombinationen af hjemsendte børn + januar-ambitioner og hjemmetræning
Så lad os først kigge lidt på din tid.
Din. Dyrebare. Tid.
Hvad har du mest af – aktiv eller passiv muskelmasse?
Hvis du skal tabe dig og komme i form, er noget af det vigtigste at kigge på balancen mellem forbrug og indtag af energi. Det ved vi jo godt.
Aktiv og passiv muskelmasse er et udtryk for hvor meget af din muskulatur der arbejder aktivt eller er passiv ved en given bevægelsesopgave. Vi kan nemlig udføre mange bevægelsesopgaver uden særligt meget muskelaktivet. Og/eller vi kan ofte løse en given bevægelsesopgave ved brug af tyngdekraft eller andre muskelgrupper som vi er mere disponerede (læs: vanemæssigt trænede) i at bruge. Alt i mens der er muskelgrupper som måske løser bevægelsesopgaven mere effektivt ift. at fordele belastningen mest optimalt. De muskler vi bruger mindst bliver svagere. Og så tager vi til træning for at få gang i dem igen.
Lad os tage eksemplet at gå
- Aktivt skub bagud (ekstension) med hoften ved hjælp af ballerne, der trækker benet bagud.
- Positiv vægtbæring i hoften på det vægtbærende ben (dit standen), som skifter fra ben til ben, skridt for skridt
- Dette stabiliserer dit korsben, som er central for hele bækkenets stabilitet, men også fungerer som et anker for bækkenbunden og gør den mere effektiv og stærkere (Bækkenbunden udsættes for langt større belastning gående end stående eller siddende stille).
- Dette igen skaber mere støtte til bækkenets organer.
Alt dette gør dine hofte- og balle muskler (+ fascie system) mens du går, uden du træner!
(Eller går trapper, eller squatter, eller sidder mindre på en stol etc.)
Her kan du se mere om at gå (klik ‘hvorfor er det så vigtigt at gå’).
Lad os nu gå videre til den kropsdel du måske er mest optaget af at træne: Din mave, ryg og baller.
Din krops styrke udgår fra din kerne
Kernen – med bækkenet, bækkenbunden, åndedrætsmuskelen, mavemusklerne, ryggen, og desuden sin nære forbindelser til hofterne, er noget vi kvinder forholder os meget til. Den repræcenterer noget der er med til at definere både vores kvindelige form og vores funktionelle anatomi. Helt ned i vores evne til at bære og føde børn.
Kropsdelene fungerer ikke bedre end hvad kroppen gør som helhed
Helkrops-problematikker og helkropsøvelser
Derfor forholder SOLHEIM sig til helkrops-problematikker, og ikke kun en dårligt fungerende bækkenbund, et ustabilt bækken eller en Rectus Diastase.
Hjemmetræning med SOLHEIMs onlineforløb
Det du finder er derimod en masse øvelser og hverdagsbevægelser der involverer hele din krop, og hvor alle som en er målrettet at genoprette et samspil i din krop som fixer disse helkrops-problematikker for dig. Ikke bare nu. Men som sørger for, at de bevægemønstre du bruger mest også styrker dig på sigt. Gennem hjemmetræning med øvelser i et samspil der tilgodeser alle dine kropsdele, fra den lille muskelgruppe i bunden af bækkenet til den store balle muskel eller åndedrætsmuskel.
Det er storvask i stedet for pletbehandling
Vi symptombehandler mindst muligt i SOLHEIM. Og arbejder i stedet på belastningsforhold der opbygger styrke et sted, mens kvaliteten på bevægelsen gør, at du på samme tid aflaster det sted, der gennem år er blevet overbelastet. Hver enkelt del bidrager til det bedste samspil, men vi må træne samspillet for at det sker.
Vi gør noget ved helkrops-problematikker der eksempelvis stammer fra for lidt gang, for lidt brug af hoftens mobilitet ved gang, baller der sover, mavemuskler der ikke virker, eller hofter og bækken der ikke bærer stabilt ved gang. Helt simple bevægelser, vi alle tager for givet at vi har styr på. Men også bevægelser vi ikke regner som belastning, og slet ikke som træning.
Kan SOLHEIMs træning hjælpe dig?
- Hvis du vil træne hjemme
- Hvis du vil træne mindre men mere effektivt
- Hvis du vil have mere aktiv muskelmasse end passiv
- Hvis du vil bevæge dig godt