Nyhed! Nu kan du selv booke en tid i klinikken – se mere her

 

En succeshistorie om en kvinde og hendes bækkenbund

En succeshistorie om en kvinde og hendes bækkenbund

Man kan godt være en stærk kvinde, og samtidigt kæmpe med en bækkenbund, der har det ad hekkenfeldt til

Man kan godt være den kvinde{COMMA} selvom man træner meget og alsidigt med en krop{COMMA} der kan meget.

Man kan godt være den kvinde selv om man aldrig har været gravid.
Og man kan være det flere år{COMMA} efter man er færdig med amning{COMMA} bleer og små børn.
En kvinde{COMMA} der deltager på SOLHEIMs onlineforløb fortalte mig{COMMA} at det først var da hun startede med SOLHEIM 2 år{COMMA} efter hun havde født{COMMA} at hun opdagede{COMMA} at hun i al den tid har lavet knibeøvelser forkert.

Hun vidste egentligt ikke som kvinde hvad{COMMA} det var{COMMA} at hendes bækkenbund skulle lave eller føles som{COMMA} i en knibeøvelse

Men hun blev ved med at knibe alligevel fuldstændigt uden effekt.
Og hun blev ved med at træne og udfordre resten af kroppen som før.

Hun beskrev det meget godt forleden dag{COMMA} da vi mødtes over Skype:

“Jeg har i årevis bygget muskler udenpå en muskelplade (bækkenbunden){COMMA} der ikke fungerede.”
Selvom hun trænede flittigt og var fit{COMMA} kunne hun ikke kunne hoppe{COMMA} løbe til bussen eller nyse uden at lække. Hun trænede uden at få sin krops svageste led{COMMA} bækkenbunden{COMMA} med.

Når bækkenbunden er det svageste led i kroppen

Enten du er kvinde eller mand: Når bækkenbunden er det svageste led i kroppen{COMMA} bliver al træning nødt til at tage hensyn. Hensyn til{COMMA} hvad der skal til{COMMA} for at dette svageste led kan deltage 100 % i de belastninger{COMMA} som træningen giver.


Du kan se videoer fra SOLHEIM på youtube

SOLHEIMs træningsstrategi:

  • Langsomhed og tålmodighed – før præstation
  • Gode bevægemønstre – før høj intensitet
  • Åndedræt og muskelsamspil – før høj belastning

Det kan være helt utroligt svært at følge de 3 principper netop{COMMA} hvis graviditetskiloene stadigvæk hænger ved{COMMA} og maven bliver ved med at ligne en graviditet i 5. måned.

Der skal mindre og mere fokuseret træning til{COMMA} end mange tror for at komme problemerne kvit.

Læs med{COMMA} hvad hun selv skriver:

Jeg har aldrig haft en stærk bækkenbund
Man kan vel sige{COMMA} at jeg de sidste 15 år har lidt af en eller anden grad af inkontinens. Indtil for nyligt havde jeg egentlig affundet mig med{COMMA} at det bare var sådan{COMMA} det var.
Jeg har altid været aktiv. Løbetrænet{COMMA} dyrket boksning{COMMA} forskellige former for fitness{COMMA} roning og endda yoga.
Men alligevel var min bækkenbund aldrig fokus for min træning. Jeg var simpelthen ikke bevidst om{COMMA} at bækkenbunden som enhver anden muskel kan styrkes eller svækkes. Jeg havde selvfølgelig hørt om knibeøvelser{COMMA} som jeg udførte på må og få efter bedste evne{COMMA} når jeg nu lige huskede på det. Men jeg synes aldrig rigtigt{COMMA} det havde nogen betydning for min bækkenbund. Tværtimod blev det kun værre.
Under min graviditet blev min bækkenbund så svag{COMMA} at jeg ikke kunne løbe{COMMA} løfte{COMMA} hoste eller nyse uden at lække
Det var rent ud sagt ubærligt. Efter jeg havde født{COMMA} var jeg klar over{COMMA} at jeg blev nødt til at gøre noget drastisk{COMMA} hvis det nogensinde skulle blive bedre.
Jeg gennemgik det ene efterfødsels-træningsprogram efter det andet med det resultat{COMMA} at min mave voksede udad{COMMA} imens bækkenbunden forblev blød som smør. To år efter endt graviditet havde jeg måske nok stærke mavemuskler{COMMA} men min mave bulede ud{COMMA} som var jeg i 5.-6. måned.
Jeg kunne stadig ikke løbe efter bussen med værdigheden i behold
Jeg var godt klar over{COMMA} at jeg blev nødt til at kigge efter et lidt anderledes træningsprogram{COMMA} end jeg var vant til
Da jeg blev anbefalet SOLHEIMs onlineforløb af en jordemoder{COMMA} besluttede jeg mig for at give det et forsøg.
Træningen var noget langsommere{COMMA} end jeg havde forventet. Opstarten virkede umiddelbart lidt for sløv til mig.
Men efter allerede et par uger kunne jeg mærke en markant forbedring{COMMA} og efter to måneder kunne jeg kontrollere min bækkenbund på en måde{COMMA} jeg aldrig før havde kunnet!
Jeg var ekstatisk
Efter fire måneders træning var det{COMMA} som om jeg havde fået anlagt et indre korset. Jeg følte mig stærk på en helt ny måde.
Jeg fik blod på tanden og kom langsomt i gang med løbetræningen. Jeg løb 2-3 km pr tur og begyndte så småt også at styrketræne lidt ved siden af mit træningsforløb med SOLHEIM.
Nu{COMMA} ti måneder efter jeg gik i gang{COMMA} føler jeg mig for første gang i lang tid rigtig godt tilpas i min krop. Jeg løber hver anden dag{COMMA} og selvom jeg kun er halvvejs i SOLHEIMs onlineforløb{COMMA} er jeg endelig ved at få bugt med den inkontinens{COMMA} jeg ellers havde affundet mig med.
Endelig er det mig{COMMA} der bestemmer!”

Den største forskel før og efter i hendes tilfælde er{COMMA} at hun at fået kontrollen tilbage over{COMMA} hvordan kroppen fordeler belastning

Herefter har hun kunnet udvide træningsbelastningen

I takt med at bækkenbunden blev stærkere og stærkere{COMMA} kan hun nu træne tungt som før – uden lækage.

Hun manglede overskud og energi inden hun gik i gang. Hun fik ressourcerne og selvtilliden tilbage til at begynde at løbetræne igen{COMMA} når kravene{COMMA} hun stillede til sin krop{COMMA} passede til hendes funktionsniveau.

Det niveau{COMMA} hvor hun rent løbemæssigt er på i dag{COMMA} er opbygget over 7 måneder

Det{COMMA} hun har trænet{COMMA} er ikke noget hun kunne forvente{COMMA} at hendes krop skulle kunne finde ud af gennem blot at snøre løbeskoene{COMMA} for hun var nødt til at hjælpe den derhen.

Ikke ved hjælp af et løbeprogram{COMMA} men gennem funktionel træning af bækkenbund og kerne og dagligt arbejde med sine bevægemønstre.

Styrken i bækkenbunden og kernen har hun arbejdet på i alt i 10 måneder.

Hun har nu tabt 10 kg og føler sig for første gang i lang tid godt tilpas i sin krop.

Godt gået{COMMA} siger jeg!