I oktober kan du få ét af SOLHEIMs NYE produkter gratis, når du tilmelder dig vores vores klassiske onlineforløb!

 

https://www.elinsolheim.dk/blog/blog/lunge-paa-den-effektive-maade

[

Oct 26 / Elin Solheim

Lunge – på den effektive måde

Write your awesome label here.

Her er den{COMMA} opskriften på en effektivt styrkende lunge – med optimal fordeling af belastning:

A. Stil dig i skridtstående med neutralt bækken (start altid her hvis du er helt nybegynder{COMMA} er hypermobil{COMMA} eller har tendens til ømme knæ)

  1. Lad den forreste læg være lodret (altså knæ lige over ankel{COMMA} ikke foran) hele tiden mens du på en indånding sænker dig ned i lunge{COMMA} ikke længere ned end til det forreste lår er vandret. Det bagerste knæ bøjes og sænkes til lige over gulvet eller højrere. Behold bækken neutralt{COMMA} og rygsøjlen oprejst (hold evt. en elastik som på billedet{COMMA} eller lad albuerne pege frem med hænderne ved halsen)
  2. Stræk op igen på en udånding med aktiv bækkenbund og kerne + balle – mens du skubber mest fra med din hæl{COMMA} og ikke med dine tæer.

B. Stå med fødder i hoftebreddes afstand og neutralt bækken hvis du er klar til at lave lunge dynamisk.

  1. Tag et skridt frem med det ene ben{COMMA} i stor nok afstand til at du kan lade den forreste læg være lodret hele tiden (altså knæ lige over ankel{COMMA} ikke foran) mens du på en indånding sænker dig ned i lunge. Du skal ikke længere ned end til det forreste lår er vandret. Det bagerste knæ bøjes og sænkes til lige over gulvet eller højrere. Behold bækken neutralt{COMMA} og rygsøjlen oprejst (hold evt. en elastik som på billedet{COMMA} eller lad albuerne pege frem med hænderne ved halsen)
  2. Stræk op igen på en udånding med aktiv bækkenbund og kerne + balle – mens du skubber mest fra med din hæl{COMMA} og ikke dine tæer. Brug udåndingen og kraften fra hælen + ballen til at skubbe fra så du kan komme helt tilbage at stå med parallelle fødder.
Er du i tvivl om du gør det rigtigt? Få en veninde{COMMA} mand eller træningsmakker til at sætte en hånd foran dit knæ inden du sænker dig ned i lunge – du skal ikke støde ind i hånden med dit knæ:-)

PS! Det er ikke farligt at få sit knæ foran ankelledet:-) Men hvis du vil at din lunge skal mærkes i dine baller i stedet for kun lårets forside{COMMA} og skåne dine knæ{COMMA} er det en god idé at følge dette biomekaniske princip.

God træning!

]