I oktober kan du få ét af SOLHEIMs NYE produkter gratis, når du tilmelder dig vores vores klassiske onlineforløb!

 

https://www.elinsolheim.dk/blog/blog/dette-vil-du-vide-om-din-baekkenbund

[

May 27 / Elin Solheim

Dette vil du vide om din bækkenbund og kvindekrop!

Write your awesome label here.

Dette vil du vide…! 

Det gælder både{COMMA} hvis du på et eller andet tidspunkt i dit liv har været gravid{COMMA} og hvis du ikke har børn. Det handler nemlig om{COMMA} at vi alle har en bækkenbund. Og det handler om dit bækken{COMMA} din kerne og dit underliv.

Det{COMMA} du skal vide om din bækkenbund

Din bækkenbund skal lade sig bevæge for at være spændstig{COMMA} og den skal være spændstig ligesom en trampolin for at være stærk.

Derfor er stillingen på dit bækken og bækkenets bevægelighed helt centralt for{COMMA} at bækkenbunden kan holde til det{COMMA} den skal.

Kort fortalt så tåler bækkenbunden ikke belastning særlig godt{COMMA} når du trækker ballerne ind under dig. Man heller ikke hoppe på en trampolin{COMMA} hvis fjedrene er uden elasticitet{COMMA} eller hvis den er rustet fast og stivnet… Trampolinen skal være spændstig{COMMA} blød og stærk!
Derfor skal du faktisk have lov til at stritte med måsen igen!

Det betyder{COMMA} at du skal beholde dit naturlige lændesvaj og undgå:

  1. At sidde på halebenet
  2. At stå{COMMA} gå og løfte med balderne trukket ind under dig

Det{COMMA} du skal vide om dine baller

Dagen efter min første fødsel føltes det{COMMA} som om nogen havde taget al luft ud af min bagdel. Og sådan så det også ud… Genkender du følelsen?

Dine baller har en langt vigtigere funktion end at få bukserne til at sidde godt!
Svage{COMMA} flade baller og manglende lændesvaj er nemlig et af de første tegn på en bækkenbund{COMMA} der ikke fungerer optimalt.

Ballerne er faktisk bækkenbundens vigtigste anker{COMMA} der gør{COMMA} at den kan udvikle god kraft og respondere spontant på de belastninger{COMMA} den udsættes for{COMMA} når du bruger din krop.

Derfor gavner det din bækkenbund at gøre mere af det{COMMA} der styrker dine baller:

  1. Lær at squatte rigtigt{COMMA} og brug bevægelsen i din hverdag{COMMA} som du lærer det i SOLHEIMs onlineforløb.
  2. Gå med skridt{COMMA} hvor du strækker hoften godt bagud og aktiverer ballerne.
  3. Stå{COMMA} gå og sid uden at trække ballerne ind under dig.

Det{COMMA} du skal vide om knibeøvelser

Man kan ikke styrke en muskel{COMMA} som hjernen ikke kan finde. Derfor skal du først og fremmest have skabt kontakt til din bækkenbund{COMMA} så den både kan arbejde og slappe af.

Faktisk kan det at vække bækkenbunden ved først og fremmest at opdage{COMMA} den er der: Sans den{COMMA} og mærk den arbejde eller blot sans tryk mod den{COMMA} når du sidder ned. Det kan være et stort og vigtigt skridt i at få den til at fungere. Tjek Empelvicpuden ud her{COMMA} som er lavet til det formål{COMMA} og som er et redskab{COMMA} hvor du selv styrer{COMMA} hvordan og hvor meget du vil sanse lige nu. Brug gerne Empelvic-puden{COMMA} inden du træner.

Knibeøvelserne

Knibeøvelserne gør din krop godt{COMMA} hvis du kan trække vejret samtidigt.

Og knibeøvelserne gør dig godt{COMMA} hvis du opgraderer dit knib til at være en del af helkropsøvelser{COMMA} hvor bækkenbunden lader sig bevæge og samarbejder med omkringliggende muskler.
Når bækkenbunden skal styrkes{COMMA} arbejder den faktisk sammen med den tværgående mavemuskel (den dybe mavemuskel{COMMA} ikke din sixpack) og åndedrættet som et samlet system{COMMA} der gør dig stabil.
PS!
Det er ikke muskelarbejde at suge navlen ind ved at løfte ribbenene og brystpartiet{COMMA} selvom det måske umiddelbart giver dig en fladere mave. Det kan i værste fald virke helt mod sin hensigt og øge belastningen nedad på bækkenbunden.
Lær at opgradere knibeøvelserne til helkropstræning i SOLHEIM (klik her) 

Det{COMMA} du skal vide om mavebøjninger

Du behøver ikke lave mavebøjninger!

Traditionelle mavebøjninger efter din graviditet og mange år efter kan forhindre dig i at få den stærke og flade mave{COMMA} du måske drømmer om{COMMA} selvom det umiddelbart føles{COMMA} som om du bliver spændt op i maven{COMMA} når du laver dem{COMMA} og du får ømme mavemuskler bagefter.

Alle kvinder har en blødere forbundet six-pack (ydre mavemuskel) efter 35. graviditetsuge. De ydre mavemuskler giver i slutningen af graviditeten plads til baby i maven ved{COMMA} at bindevævet og midtlinjen mellem de to muskelbuge bliver strakt ud.

En fortsat unaturlig afstand i mavens midtlinje (rectus diastase) er normalt i tiden efter graviditeten{COMMA} hvor de to muskelbuge ikke har samlet sig tilstrækkeligt endnu. Helingen kan ske spontant{COMMA} men hos 40 % af alle mødre er der fortsat en diastase 6 måneder efter fødslen. Og så skal der en særlig indsats til{COMMA} før maven kommer til at ligne sig selv igen.

Mavebøjninger er ikke løsningen på delte mavemuskler

En traditionel mavebøjning kan måske føles som den rigtige træning{COMMA} og som noget{COMMA} der strammer det op{COMMA} der føles for løst. Men selvom spændingen fra øvelsen måske synes at samle musklerne og gøre afstanden mindre{COMMA} så er mavebøjninger ikke i sig selv noget{COMMA} der gør dit bindevæv stærkere.

Det er bindevævet i kombination med musklerne{COMMA} der giver en stabil mave uden at skulle spænde konstant i dine mavemuskler. Den rigtige træning kan stimulere mavemusklerne til at samle sig bedre ved at gøre midtlinjen fastere{COMMA} så du bliver stabil: Bindevævet skal først blive stærkere{COMMA} før afstanden kan blive mindre.

Det er den rækkefølge{COMMA} vi skal arbejde med. Og det er det{COMMA} der gør{COMMA} at din mave bliver stærkere og fladere.

Lær de rigtige øvelser nu – Du vil ikke savne mavebøjningerne!

]